Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - II. Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntőjére

Sajtómeghívó - II. Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntőjére

2019. március 20.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a II. Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntőjére 2019. március 23-án, szombaton 13:00 órai kezdettel. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar épülete (Szeged, Eötvös utca 6.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognózia Intézete második alkalommal hirdetett tanulmányi versenyt a kémia és a biológia tantárgyhoz kapcsolódóan. A Herba Medica elnevezésű vetélkedő pályázati fölhívása itt elérhető.

 

A verseny lehetőséget teremt a multidiszciplináris szemléletű, komplex természettudományos ismeretek alkalmazására. Célja a gyógynövények, a növénykémia, az orvos- és gyógyszerésztudomány népszerűsítése mellett a versenyzők természettudományos kompetenciáinak és készségeinek, valamint egészségtudatos szemléletének fejlesztése, továbbá a felelős és tudatos fogyasztói hozzáállás alakítása. Az orvos- és gyógyszerésztudományokat érintő komplex feladatok révén a verseny célja bemutatni a tudományok egymásra épülését, a tudományos kutatást és a gyógyszerészi hivatást.

 

A Herba Medica Tanulmányi Verseny levelező fordulójából a legjobban teljesítő középiskolás diákok jutottak a második fordulóba. A program 2019. március 23-án 9 órakor Dr. Zupkó István, az SZTE GYTK dékánjának köszöntőjével kezdődik. A tesztírást, a laboratóriumi feladatok megoldását és az ebédet követő szóbeli döntőben, 13 órától, a középiskolás diákok kémiai és biológiai előadásokat tartanak. A II. Herba Medica Tanulmányi Verseny eredményét várhatóan 17 órakor hirdetik ki. A szóbeli forduló részletes programja elérhető itt.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek