Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi életéről szóló új film ősbemutatójára

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi életéről szóló új film ősbemutatójára

2018. május 15.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Csodálattal és hálával című, az SZTE Nobel-díjas kutatója, Szent-Györgyi Albert életéről szóló film ősbemutatójára 2018. május 17-én, csütörtökön 11:00 órai kezdettel.

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi egyetem leginnovatívabb kutatója, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert életéről szóló dokumentumfilmet forgatott a Duna TV számára a Debreceni Médiaműhely Alapítvány stábja. A Csodálattal és hálával című dokumentumfilm ősbemutatóján megjelenteket Martinek Tamás professzor, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese köszönti. A filmet a rendező, Vojtkó Ferenc ajánlja Szent-Györgyi Albert tisztelői figyelmébe.

(A Szent-Györgyi életéről szóló filmpremier része az SZTE Innovációs Hét programsorozatának.)

 

A Csodálattal és hálával című film Budapest, Szeged és Woods Hole mellett a Nobel-díjas tudós életének más állomásait, illetve jeles eseményeit és szereplőit is bemutatja. A gazdag életút fordulópontjait Szent-Györgyi Albert örökségének avatott szegedi ismerői – az SZTE professzorai, továbbá egyetemtörténészek, könyvtárosok – villantják fel. Az archív fotók és filmrészletek felhasználása, a riportok és interjúk mellett az alkotók a szegedi egyetemen fiktív jelenteket is rögzítettek, illetve animációkat készítettek annak érdekében, hogy minél pontosabb választ adjanak a kérdésre: ki volt Szent-Györgyi Albert?

(A film születésével foglalkozó riportunk az SZTE Hírportálján olvasható „Csodálattal és hálával” – dokumentumfilmet forgatnak Szent-Györgyiről címmel.)

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a médiumok munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek