Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Régészet Napja a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán

Sajtómeghívó - Régészet Napja a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán

2018. május 23.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Régészeti Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a Régészet Napi rendezvényére 2018. május 26-án, szombaton 10:00 órai kezdettel.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Régészeti Tanszék (Szeged, Egyetem utca 2.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Idén az SZTE BTK Régészeti Tanszéke is csatlakozik a Régészet Napja rendezvényhez. Az érdeklődőket interaktív régészeti kalandjáték és játszóház várja május 26-án, 10 órától a Bölcsészettudományi Kar épületében. A legfiatalabb érdeklődők kipróbálhatják a „barlangfestést”, valamint a „régész homokozó” segítségével egy kis időre ők maguk is régészekké válhatnak. A programok között szerepel még tárgysimogató, hajfonatkorong-készítés és papírbabák felöltöztetése honfoglalás kori viseletbe.

A szegedi bölcsészkar épületébe látogatókat interaktív régészeti kalandjáték is várja. A programon hat főszereplő - egy őskori ember, egy népvándorlás kori harcos, egy honfoglalás kori nő, egy kun nő, illetve a két világháború között, az SZTE BTK Régészeti Tanszékén dolgozó két kutató, Buday Árpád és Széll Márta - különleges életútját kísérhetik végig az érdeklődők. A résztvevők egyéni sorsokon keresztül ismerhetik meg többek között azt, hogy hol lakott egy őskorban élt ember, milyen életmódot folytatott egy harcos, miben hittek a honfoglalók, milyen luxustárgyakhoz juthattak hozzá a középkori emberek, milyen eszközöket használhattak a 20. század kiemelkedő régészei, illetve, hogy a különböző korokban élt egyének antropológiai jellemzői mennyiben és miért térnek el egymástól. Egy rövid előadást követően a látogatók kis létszámú csoportokban egy csapatvezetővel fedezik fel a bölcsészkar épületét, ahol különböző állomásokon tekinthetik meg, vehetik kézbe a főszereplőkhöz kapcsolódó tárgyakat, illusztrációkat, és ehhez kapcsolódóan különböző feladatokat teljesíthetnek.


További információ itt elérhető: Régészet Napja
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek