SZTE Info

Sajtómeghívó - Gördíthető bölcsőt kap az Újszülött Osztály

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztálya modern, gördíthető bölcsővel gazdagodik a K&H gyógyvarázs és a K&H Private banking jóvoltából.

Az esemény időpontja: 2018. május 17. (csütörtök) 13:00

Helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Könyvtár (6725 Szeged, Semmelweis u. 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen részt vesznek:

Horváth István, a K&H Private banking igazgatója

Dr. Németh Gábor, a Szegedi Tudományegyetem professzora, tanszékvezető egyetemi tanár

Dr. Orvos Hajnalka, a Szegedi Tudományegyetem professzora, egyetemi tanár

 

Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék Józsa Renátánál a 06 1 350-7390/116-os telefonszámon vagy az r.jozsa@well.hu e-mail címen!

Megtisztelő részvételükre számítunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.