Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - A Szegedi Tudományegyetem és a ThalesNano Zrt. közösinnovációs projektjéről szóló sajtótájékoztatóra

Sajtómeghívó - A Szegedi Tudományegyetem és a ThalesNano Zrt. közösinnovációs projektjéről szóló sajtótájékoztatóra

2018. október 30.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetem és a ThalesNano Zrt. közös innovációs projektjét bemutató sajtótájékoztatóra 2018. november 6-án, kedden 16 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Központi Épület, földszint 5-ös terem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Napjaink egyik legnagyobb kihívást jelentő globális problémája az autók kipufogógázaiból, az erőművekből és a gyárkéményekből a levegőbe jutó, egyre gyarapodó mennyiségű szén-dioxid. A Szegedi Tudományegyetem és a ThalesNano Zrt. közösen dolgozik egy fejlesztésen, amely képes a szén-dioxidot közvetlenül a kibocsátás előtt átformálni. A kutatók a GINOP 2.2.1-15-2017-0041 pályázat finanszírozásával olyan eszközöket hoznak létre, amelyek alternatív energiaforrások igénybevételével képesek hidrogént előállítani vagy szén-dioxidot átformálni a vegyipar számára hasznos anyagokká. Ezen technológiák hozzájárulhatnak egyrészt az alternatív energiaforrásokból nyert energia tárolásához, másrészt egy fenntarthatóbb vegyipar felé való elmozduláshoz.

 

A Szegedi Tudományegyetem részéről köszöntőt mond Prof. Dr. Kónya Zoltán, tudományos és innovációs rektorhelyettes, majd a ThalesNano Zrt. részéről Dr. Darvas Ferenc (elnök) és Richard Jones (CEO Energy Division) tartanak rövid tájékoztatót. Ezt követően Dr. Janáky Csaba, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézet Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék munkatársa tart a sajtó képviselői és az érdeklődők számára áttekintő előadást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek