Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - II. Magyar Könyvkiadók Napja a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtómeghívó - II. Magyar Könyvkiadók Napja a Szegedi Tudományegyetemen

2018. október 02.
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a II. Magyar Könyvkiadók Napja megnyitójára 2018. október 3-án, szerdán 10 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar kari konferenciaterem (Szeged, Egyetem u. 2.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Irodalom és filozófia a digitális korban címmel rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (immár az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen) a II. Magyar Könyvkiadók Napját. A kétnapos eseménynek 2018. október 3-án a BTK, míg 2018. október 4-én a TIK épülete ad otthont.

A rendezvény célja, hogy az egyetemi közösség, a középiskolások, tanáraik és minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerhessen a könyvkiadás és a könyvterjesztés folyamatába, abba, hogyan változnak a kiadói stratégiák a digitális korban az olvasói szokások módosulásával. Arról is hallhatnak majd részletesebben a programokon résztvevők, hogy a magyar irodalom mennyire képes dialogizálni a filozófiai hagyománnyal.

Az SZTE BTK épületében a kerekasztal-beszélgetések és író-olvasó találkozók, könyvbemutatók mellett könyvvásárt és könyvcserét is rendeznek. Másnap e-folyóirat és e-könyvkiadók ismertetésével, kiállítással, felolvasással, sőt írók és filozófusok focimeccsével folytatódik a programsorozat. A Magyar Könyvkiadók Napjának jelentőségét növeli, hogy a legnevesebb magyarországi kiadók és fiatal írószervezetek mellett két fontos határon túli intézmény is részt vesz az ingyenes eseményen.

A Magyar Könyvkiadók Napjának részletes programja elérhető az SZTE Hírportálon is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek