Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Megemlékezés - Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének megalakulása

Sajtómeghívó - Megemlékezés - Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének megalakulása

2018. október 15.
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az Egyetemi Autonómia és Hallgatói Önkormányzatiság Napja alkalmából a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének megalakulása emlékére szervezett ünnepségre 2018. október 16-án, kedden, 16 óra 15 percre.
Helyszínek: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti tér (Göncz Árpád sétány), Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Auditórium Maximum előadóterem
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Szegedi egyetemi hallgatók kezdeményezték a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének (MEFESZ) megalakítását 1956. október 16-án. Erre a több mint 60 évvel ezelőtti forradalmi tettre és a MEFESZ követeléseit megfogalmazó, ezzel a forradalom lángját fellobbantó szegedi egyetemisták bátorságára is emlékeznek az Egyetemi Autonómia és Hallgatói Önkormányzatiság Napja alkalmából szervezett ünnepségen. A rendezvényen, a Göncz Árpád sétányon, az ’56-os emlékműnél koszorút helyez el – mások mellett – Kiss Tamás, a MEFESZ egykori elnöke, a Szegedi Tudományegyetem vezetői és a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselői. A koszorúzási ünnepséget követően a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Auditórium Maximum előadótermében ünnepi beszédet mond Kiss Tamás, a MEFESZ alapító tagja és Dr. habil. Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek