Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Európai Nyelvi Koktélbár

Sajtómeghívó - Európai Nyelvi Koktélbár

2018. szeptember 24.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt az Európai Nyelvi Koktélbár bemutatására 2018. szeptember 26-án, szerdán, 13 óra 30 percre.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 2. emelet, német I. szeminárium (Szeged, Egyetem u. 2.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


2001 óta szeptember 26-a a nyelvek európai napja, melyet az Európai Bizottság és az Európa Tanács hívott életre. Ez a nap arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Európa nyelvi sokszínűsége nagy érték, amelyet tudatosan védenünk kell. Ennek jegyében rendezi meg az Európai Nyelvi Koktélbárt az Európai Bizottság, valamint az EUNIC Hungary – a Magyarországon működő európai kulturális intézetek szervezete −, Európán kívüli partnereivel együtt. A rendezvénynek az első hét alkalommal Budapest adott otthont, tavaly a Debreceni Egyetem volt a házigazdája, idén pedig a szervezők az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát kérték fel a rendezésre.


Az eseményről 13:30-kor Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja, Szakolczai Ágnes, az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóságának nyelvi tisztviselője, Lucie Orbók, a budapesti Cseh Centrum igazgatója, az EUNIC Hungary alelnöke és Karol Biernacki, a szegedi Lengyel–Magyar Kulturális Egyesület elnöke tájékoztatja a sajtót.


A rendezvényről további információ itt található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek