Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Nemzeti hagyományainkra fókuszál az SZTE Szabadegyetem XXII. szemesztere

Sajtóközlemény - Nemzeti hagyományainkra fókuszál az SZTE Szabadegyetem XXII. szemesztere

2018. szeptember 05.
2 perc
2018. szeptember 12-én kezdődik és december 5-én zárul az SZTE Szabadegyetem XXII. szemesztere. A nemzeti értékeinkkel, történelmi sorsfordulóinkkal kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket osztják meg a szegedi egyetem és további három tudományos műhely jeles előadói a „szabadművelődés” iránt érdeklődőkkel.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ESZA– A nemzeti értékeink és a nemzeti nevelés kérdéseinek a körbejárása a célja az SZTE Szabadegyetem XXII. szemeszterének – ajánlja az érdeklődők figyelmébe a hagyományápoló programot Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. – A legújabb kutatási eredményeket az ismeretterjesztés szándékával bemutató előadók beszélnek például az aradi vértanúkról és a magyar hadsereg második világháborús kálváriájáról, Klebelsberg Kunóról és a hazai pedagógusképzés múltjáról. Jeles magyarországi tudósok kalauzolásával járhatjuk be a honfoglalástól kezdődő, a jelenünkig tartó időszak jelentős, a nemzettudatot meghatározó problémaköreit.

 

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.” Morus Tamás gondolatát mottóul választhatnánk az SZTE Szabadegyetem 2018. szeptember 12-én kezdődő előadás-sorozata élére: a nemzeti hagyományainkhoz is kötődő részletes program elérhető az SZTE Hírportálján is.

 

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) kongresszusi termében szerdánként 18 órakor kezdődnek a szabadegyetemi előadások. A 2018 őszén pódiumra lépő oktatók több mint fele az SZTE munkatársa; a vendégelőadók további három kutatóhelyet képviselnek. A hallgatók most a bölcsészet- és társadalomtudományok, a hittudomány és a művészetek avatott ismerőit kérdezhetik közvetlenül a – többek között – geográfiai, irodalmi, régészeti, történelmi témájú előadások után.

 

A hagyományoknak megfelelően az SZTE rögzíti a szabadegyetemi előadásokat. A program – az eddigi szemeszterekhez hasonlatosan – utólag megtekinthető lesz az SZTE Tudásportálján.

 

Az előadás-sorozat része az EFOP-3.6.1-16-2016-00008 számú, „Intelligens élettudományi technológiák, módszertanok, alkalmazások fejlesztése és innovatív folyamatok, szolgáltatások kialakítása a szegedi tudásbázisra építve" című SZTE fejlesztési projektnek.

 

További információ:

Dr. habil. Zakar Péter

Szegedi Tudományegyetem

nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes

Mobil: +36 30 476 90 03

E-mail: Zakar.Peter@rekt.szte.hu

Újszászi Ilona

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

közkapcsolati koordinátor

Mobil: +36 70 333 86 54

E-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek