SZTE Info

Sajtómeghívó - Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntő

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet szervezésében 2018. április 21-én, szombaton 9:30 órakor a Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntőjére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet szervezésében jövő héten szombaton (2018. április 21.) a Herba Medica Tanulmányi Verseny szóbeli döntőjére kerül sor.

 

A verseny online fordulóin 220 középiskolás tanuló vett részt magyarországi és határontúli magyar iskolákból. Közülük a legjobb 12 főt hívtuk meg a szóbeli döntőre, ahol laborfeladatokat végeznek és előadást tartanak.

Az eredményhirdetés 16:00-tól lesz.

 

A versenyt első alkalommal szerveztük meg.

 

A versenyről további információ, illetve a verseny napjának programja honlapunkon olvasható: http://www.pharmacognosy.hu/index.php/hu/verseny

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.