Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE MK duális képzésben résztvevő hallgatók beszámolója

Sajtómeghívó - SZTE MK duális képzésben résztvevő hallgatók beszámolója

2018. február 16.

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Mérnöki Kar

tisztelettel meghívja Önt a Duális képzésben résztvevő hallgatók beszámolójára 2018. február 22-én és 23-án 8:30 órai kezdettel. Helyszín: NKM Áramszolgáltató Zrt. (Szeged, Klauzál tér 9.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem reagál a munkaerőpiaci igényekre: például a hazai felsőoktatásban az elsők között vezette be a duális képzést. Ezt a gyakorlatorientált oktatási formát az SZTE Mérnöki Kara is beemelte képzési portfóliójába. Az SZTE MK abban is élen jár, hogy nyilvánossá teszi a duális képzésbe bekapcsolódó hallgatók félévente esedékes beszámolóját – tudtuk meg Péter Szabó Istvántól. Az SZTE MK Mérnöki Duális Képzési Központ vezetője elmondta: immár harminchoz közelít azoknak a cégeknek a száma, amelyek bekapcsolódtak a szegedi hallgatók gyakorlati képzésének új formájába.

 

Az SZTE MK duális képzésében részes 51 hallgató a 15 partnervállalatnál gyűjtött élményeit, tapasztalatait összegezi 2018. február 22-én és 23-án. A rendezvénynek az NKM Áramszolgáltató Zrt. ad otthont. A programra a már aktív partnereken és egyetemistákon kívül a gyakorlatorientált képzés iránt érdeklődő cégek és az SZTE MK bázisiskoláinak diákjai is részt vesznek. A kétnapos programon a hallgatók előadás-sorozatát a cégek képviselői és az SZTE MK oktatói közötti kerekasztal-beszélgetés követi. A tervek szerint hamarosan új partnervállalatok írnak alá együttműködési szerződést, ami bővíti egyrészt az SZTE MK duális képzési kínálatát és az ehhez kapcsolódó cégek körét, továbbá az ide felvételiző fiatalok lehetőségeit.

 

Az SZTE MK hagyományteremtő rendezvényének résztvevői köszönti Prof. Szabó Gábor, az SZTE rektora, Dr. Bíró István, az SZTE MK dékánja és Anger Ottó, az NKM Zrt. központi szolgáltatások igazgatója.

 

A program a „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” elnevezésű EFOP-3.5.1-16-2017-00004 azonosító számú projekt rendezvénye.

 

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

A szervezők kérik az előzetes regisztrációt (a médium és képviselőjének nevével, személyigazolvány számával) a zedi@mk.u-szeged.hu e-mail címre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek