SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE Innovációs Napra 2017. május 30-án, kedden 9 óra 30 perctől. A rendezvényen stratégiai megállapodást ír az Audi Hungaria Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem hagyományosnak számító Innovációs Napján meghívott vendégek, egyetemi vezetők, innovációs szakemberek tartanak előadásokat az SZTE fejlesztési elképzeléseiről, az ipari együttműködésekről és a tudáshasznosítás meghatározó szerepéről fókuszba állítva az ELI Science Park lehetőségeit. A délutáni szekcióülések kiemelt témája a Szegedi Tudományegyetem folyó járműipari kutatások és a járműipari trendek bemutatása.


A járműipari partnerekkel való együttműködés részeként 11 óra 20 perckor stratégiai megállapodást ír alá az SZTE az Audi Hungaria Zrt-vel. Külön interjúk készíthetők a megállapodás és a konferencia témájában 11 óra 30 perctől a földszint 5-ös teremben.


A részletes program itt elérhető.


A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.