Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Göncz Árpád sétányavató

Sajtómeghívó - Göncz Árpád sétányavató

2017. május 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatására 2017. május 26-án, pénteken 13.00 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megjelenteket köszönti Prof. Dr. Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja; ünnepi beszédet mond Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora;

Göncz Árpád szegedi tevekénységéről szóló személyes emlékeit idézi fel Dr. Szőnyi György Endre, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora.

Helyszín: Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ valamint a Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épülete közötti sétány


A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az 1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezze Göncz Árpád 1978 és 1982 között műfordítás-elméletet és gyakorlatot oktatott a szegedi egyetemen.

 

A sétány avatóra – amelyen közreműködik az SZTE Zeneművészeti Karának Szegedi Harsonaegyüttese – tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek