SZTE Info

Sajtómeghívó - 25 éves a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási képzés Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem, valamint az SZTE ÁJTK Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete tisztelettel meghívja Önt a 25 éves a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási képzés Szegeden emlékülésre 2017. május 19-én, pénteken 14:00-18:00 óra között. Helyszín: SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, Erdei terem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete jubileumi programját Prof. Dr. Balogh Elemér dékán nyitja meg. Az elmúlt 25 évre visszatekintenek a képzés volt és jelenlegi oktatói – köztük Prof. Dr. Czúcz Ottó professor emeritus, Dr. Dabis Erzsébet címzetes főiskolai docens, Prof. Dr. Hajdú József tanszékvezető egyetemi tanár, Dr. Tóth Ferenc címzetes főiskolai docens –, valamint diákjai és a partner intézmények képviselői. Az alumni életpályákat dióhéjban bemutató, a szakma munkaerő-piaci lehetőségeit is elemző rendezvény iránt érdeklődő újságírók az emlékülés kezdete előtt, 13:30 órától kérdezhetik a résztvevőket.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.