Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE Nyílt Nap

Sajtómeghívó - SZTE Nyílt Nap

2017. november 27.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt Nyílt Napjára 2017. november 30-án 8:00 órától. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem 2017. november 30-án, 8 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt, valamint az SZTE karait és szolgáltatásait bemutató előadások fogadják.

A Szegedi Tudományegyetem a közelmúltban megjelent hazai rangsorok szerint a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként idén is nyílt nappal segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és tanáraikat. A nyílt nap kiállításán a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint két helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg mélyebben az SZTE képzési kínálatát.

A Tanulmányi és Információs Központba érkezőknek bemutatják a hallgatóknak nyújtott szolgáltatásokat, a kollégiumokat és a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről is tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt álló fiatalok. Standdal fogadja az érdeklődőket az SZTE Tehetségpont, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Alma Mater, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, valamint az egyetemi Sportközpont is. A külföldről érkező diákok számára induló képzési programokról és ösztöndíj-lehetőségekről az SZTE nemzetközi igazgatóságának munkatársait kérdezhetik a vendégek.

A diákok mellett a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár is részletes információkat kap az egyetemi képzésekről.

Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A Szegedi Tudományegyetemen évente több mint 5500 magasan képzett, nyelveket beszélő fiatal szerez a munkaerőpiacon is jól hasznosítható diplomát. A frissen végzettek több mint háromnegyede három hónapon belül dolgozni kezd, fél éven belül pedig csaknem 90 százalékuk munkát talál. A végzett hallgatók 87 százaléka kiemelkedőnek vagy nagyon jónak tartja az SZTE hírnevét más felsőoktatási intézménnyel összehasonlítva, 85 százaléka teljesen vagy nagyon elégedett a Szegeden töltött évekkel, több mint 87 százaléka pedig ajánlaná is az intézményt másoknak.

A nyílt nap programja az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című projekt részeként valósul meg.

A nyílt napról szóló közlemény itt letölthető. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek