SZTE Info

Sajtómeghívó - Közbeszerzés – Verseny – Pályázat konferencia megnyitó

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Közbeszerzés – Verseny – Pályázat című kétnapos konferencia megnyitójára. Időpont: 2017. november 23. 10.00 órára. Helyszín: ELI – ALPS Lézeres Kutatóközpont (Szeged, Budapesti út 5.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanácskozáson Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárjának megnyitóját, Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Prof. Dr. Balogh Elemér, az SZTE ÁJTK dékánja, valamint Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjét követően szakmai előadások hangzanak el.


Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke A közbeszerzésekkel kapcsolatos aktualitásokról, Dr. Kovács László főtitkár A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások ellenőrzési tapasztalatairól, Dr. Csányi István, a Miniszterelnökség közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkára A közbeszerzés aktuális problémáiról beszél. Horváth Botond, a Gazdasági Versenyhivatal kartell irodájának vezetője pedig a közbeszerzési kartellekről osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel. A nyitónap délutáni szekciójának előadásain szó esik a közbeszerzések jogi vetületéről, az új bírálati rendszerről, valamint a tenderek előkészítésével kapcsolatos feladatokról.

November 24-én 10 órától Dr. Fendler Judit az egyetemi fejlesztési tervekről tart előadást, majd a konferencia hallgatósága megismerkedhet az uniós források felhasználásának a felsőoktatást, valamint a kis- és közepes vállalkozásokat érintő tapasztalataival.

 

A részletes program itt elérhető. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.