SZTE Info

Sajtómeghívó - Megkezdődik a szegedi tudományos park fejlesztése

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Megkezdődik a szegedi tudományos park fejlesztése című

sajtótájékoztatóra 2017. november 24-én, pénteken 9:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Résztvevők:

Palkovics László, az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos, oktatásért felelős államtitkár,

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és

Fendler Judit, az Szegedi Tudományegyetem kancellára.

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.