SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE ÁJTK I. Jurista Kupa megnyitó

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán működő Pro Jure – Egyesület a Szegedi Joghallgatókért és az

SZTE ÁJTK Hallgatói Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt az I. Jurista Kupa megnyitójára 2017. október 6-án, pénteken 13:00 órai kezdettel. Helyszín: Szegedi Vízitelep, Szeged, Felső Tisza-part 4.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Program:

13:00 – 14:00 óra: Megnyitó – Köszöntőt mond: Prof. Dr. Balogh Elemér, az SZTE ÁJTK dékánja, az I. Jurista Kupa fővédnöke; Bogdány Tamás, a Pro Jure – Egyesület a Szegedi Joghallgatókért elnöke; Tóth Attila Tas, az SZTE ÁJTK HÖK elnöke.

14:00 órától: Sárkányhajók versenye a Tiszán

 

46 mérkőzés, 5 bajnokság, 4 sportág – így jellemezhető számokkal a 3 napos és 4 szegedi helyszínen megrendezendő I. Jurista Kupa. A 2017. október 6-8. közötti programot szegedi egyetemisták öntevékeny kezdeményezésként, de hagyományteremtő céllal szervezi meg a Pro Jure – Egyesület a Szegedi Joghallgatókért és az SZTE ÁJTK Hallgatói Önkormányzat.

A I. Jurista Kupán a magyarországi egyetemek hét, jogtudományhoz kötődő kara képviselteti magát, háromszáznál is több sportoló és szurkoló érkezik Szegedre. Labdarúgásban, kosárlabda és röplabda meccseken, valamint sárkányhajó versenyen mérik össze tudásukat a jogi karok hallgatói. A kísérő programok – köztük például a slam poetry est, a koncert – célja is az, hogy a jogtudományokkal foglalkozó fiatalok megismerjék egymást, a kialakuló személyes kapcsolatok erősítsék a szakmai együttműködést.

A sportversenyek győztesének jutalma a vándorserleg, illetve a II. Jurista Kupa megrendezésének joga. További információ: az I. Jurista Kupa hivatalos facebook oldalán.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.