SZTE Info

Sajtómeghívó - Kárpát-medencei együttműködések erősítése a társadalomi innováció kutatás területén

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az Intelligens, fenntartható és inkluzív társadalom fejlesztésének aspektusai: társadalmi, technológiai, innovációs hálózatok a foglalkoztatásban és a digitális gazdaságban című projekt nyitórendezvényére 2017. október 12-én, csütörtökön 10 órára. Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 1,493 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott arra, hogy az általa vezetett négytagú konzorcium kialakítson és működtessen egy sikeres, nemzetközi beágyazódással bíró, interdiszciplináris kutatói hálózatot a fenntartható és inkluzív társadalomfejlesztés területén. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben a társadalom- és gazdaságtudományi területek kapnak lehetőséget hálózati szervezettségük és aktivitásuk fokozására. A program nagy hangsúlyt fektet a Kárpát-medencei és európai hálózati együttműködések erősítésére. Ennek részeként, a tudományos kapacitások bővítésével és fenntartható fejlesztésével új együttműködéseket tudnak kialakítani az intézmények az egyre nagyobb jelentőséggel ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAbíró kutatás-fejlesztési színtéren.

A nyitórendezvény meghívója itt, a projektet bemutató sajtóközlemény itt letölthető.


Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.