Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Indul az SZTE Szabadegyetem - Szeged XX. szemesztere

Sajtóközlemény - Indul az SZTE Szabadegyetem - Szeged XX. szemesztere

2017. szeptember 11.

Neves tudósok mutatják be a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával dolgozó kutatócsoportok munkáját és eredményeit a Szabadegyetem – Szeged XX. szemeszterében. A jubiláló tudománynépszerűsítő programban a megalapításának ötödik évfordulóját ünneplő SZTE Konfuciusz Intézet is szerepet kap.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. szeptember 13-án indul a Szabadegyetem – Szeged XX. szemesztere. A 2017. december 6-án záruló előadás-sorozatban az MTA-SZTE kutatócsoportjai közül tíz mutatkozik be. Mi teszi az agyunkat emberivé? Mi a szerepe a sztereokémiának a gyógyszerek hatásvizsgálatában? Milyen terápiás döntéseket „sugallnak” a biomarkerek? Ezekre a kérdésekre akadémikusok válaszolnak az SZTE szabadegyetemén. A szegedi egyetem 12 kara közül az Általános Orvostudományi Kar három, a Bölcsészettudományi Kar kettő, a Gyógyszerésztudományi Kar egy, míg a Természettudományi és Informatikai Kar négy előadóval képviselteti magát a programban. Az 5 éves SZTE Konfuciusz Intézetet ünnepelve a magyar-kínai kapcsolatok történetéről a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, míg Kína gazdasági átalakulásáról a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója ad képet.

 

Az előadás-sorozat része az EFOP-3.6.1-16-2016-00008 számú, „Intelligens élettudományi technológiák, módszertanok, alkalmazások fejlesztése és innovatív folyamatok, szolgáltatások kialakítása a szegedi tudásbázisra építve" című SZTE fejlesztési projektnek. A népszerű ismeretterjesztő programra szerdánként 18 órától a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termébe várják az érdeklődőket.

 

A Szabadegyetem – Szeged XX. szemeszterének részletes programja elérhető az SZTE Hírportálján is.

A tudománynépszerűsítő programon készült felvételek megtekinthetők a Szabadegyetem – Szeged honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek