Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének XI. Konferenciája

Sajtómeghívó - Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének XI. Konferenciája

2017. augusztus 29.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Népegészségtani Intézet tisztelettel meghívja Önt a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének XI. Konferenciájára 2017. augusztus 30-án, szerdán 14:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ Ivánovics György terem (6720 Szeged, Dóm tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. augusztus 30. és szeptember 1. között a Szegedi Tudományegyetemen az Általános Orvostudományi Kar Népegészségtani Intézetének szervezésében rendezik meg a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének XI. Konferenciáját. A megnyitó ünnepségen, a helyi vezetők mellett, köszöntőt mond Dr. Szentes Tamás, országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár és Dr. Ádány Róza egyetemi tanár, az Egyesület elnöke. A konferencia fő témája a magyar lakosság egészségi állapotát leginkább meghatározó krónikus betegségek megelőzése, különös tekintettel annak népegészségügyi aspektusaira. A résztvevő szakemberek több mint 70 magyar nyelvű tudományos előadás és 19 angol nyelvű poszter formájában mutatják be legújabb kutatási eredményeiket a betegségek megelőzése (életmódváltás, védőoltások, szűrővizsgálatok), az alapellátás népegészségügyi feladatai, a környezet-, munka-, táplálkozás- és élelmezés-egészségügy, valamint a minőség az egészségügyben témakörökhöz kapcsolódóan.

 

A konferencia részletes programja itt elérhető.

 

A sajtó kérdéseire 2017. augusztus 30-án, szerdán 14 óra 30 perctől Dr. Szentes Tamás, országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Ádány Róza egyetemi tanár, a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének elnöke és Paulik Edit a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Népegészségtani Intézet tanszékvezető egyetemi docense válaszol.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek