Bezár

Sajtóarchívum

A Szegedi Tudományegyetem kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatos közleménye

A Szegedi Tudományegyetem kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatos közleménye

2017. március 08.

Amint azt Oroszi Beatrix, az OEK főigazgató főorvosa közölte a sajtóval, a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában egy igazoltan kanyarós beteget kezelünk, továbbá egy munkatársunknál regisztráltuk a megbetegedést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mindkét beteg elkülönítése megtörtént, és mindketten megkapják az elérhető legjobb kezelést. A legfrissebb laboratóriumi eredmények szerint jelen pillanatban már mindketten túljutottak a betegségnek a fertőző szakaszán.

Munkatársaink közül azok, akik a korábbiakban kapcsolatba kerülhettek fertőzött személyekkel, illetve akik munkakörüknél fogva fokozott kockázatnak vannak kitéve, a hétfői, illetve keddi napon megkapták a szükséges védőoltást.

Mindezen lépések, illetve a Klinikai Központban elrendelt látogatási tilalom is a betegség továbbterjedésének megakadályozását célozzák. Kollégáink az ÁNTSZ szakembereivel folyamatosan egyeztetnek a szükséges intézkedésekről, az SZTE eddig is, és a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb fertőzések ne történhessenek.


Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóság

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek