SZTE Info

A Szegedi Tudományegyetem kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatos közleménye

Amint azt Oroszi Beatrix, az OEK főigazgató főorvosa közölte a sajtóval, a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában egy igazoltan kanyarós beteget kezelünk, továbbá egy munkatársunknál regisztráltuk a megbetegedést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mindkét beteg elkülönítése megtörtént, és mindketten megkapják az elérhető legjobb kezelést. A legfrissebb laboratóriumi eredmények szerint jelen pillanatban már mindketten túljutottak a betegségnek a fertőző szakaszán.

Munkatársaink közül azok, akik a korábbiakban kapcsolatba kerülhettek fertőzött személyekkel, illetve akik munkakörüknél fogva fokozott kockázatnak vannak kitéve, a hétfői, illetve keddi napon megkapták a szükséges védőoltást.

Mindezen lépések, illetve a Klinikai Központban elrendelt látogatási tilalom is a betegség továbbterjedésének megakadályozását célozzák. Kollégáink az ÁNTSZ szakembereivel folyamatosan egyeztetnek a szükséges intézkedésekről, az SZTE eddig is, és a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb fertőzések ne történhessenek.


Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóság

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.