SZTE Info

Sajtómeghívó - Az SZTE dolgozóival konzultál a felsőoktatási államtitkár

A Szegedi Tudományegyetem polgárainak egy csoportja levélben kereste meg az EMMI vezetését, melyben több, a felsőoktatásban dolgozók széles körét foglalkoztató problémát vetettek fel. A levélben felmerült témákról – többek között a béremelésekről, az egyetemi oktatói életpálya modellről – konzultál Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára a Szegedi Tudományegyetem munkatársaival.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi felsőoktatási fórumon elhangzottakról az érintettek közös sajtótájékoztatót tartanak. A sajtótájékoztatón részt vesz Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Szabó Gábor, az SZTE rektora, Szajbély Mihály dékán (SZTE BTK), Lele Mária, az FDSZ SZTE intézményi szervezetének elnöke, illetve az OHA képviseletében Kiss Attila.

 

Helyszín: SZTE BTK konferencia terem (Szeged, Egyetem u. 2., földszint)

Időpont: 2016. január 22. (péntek), 17 óra 30 perc

 

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, legkésőbb 2016. január 22. 12 óráig jelezzék részvételüket a diana.ruttner@emmi.gov.hu e-mail címen!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.