SZTE Info

Sajtóközlemény - Az SZTE dolgozóival konzultált a felsőoktatási államtitkár

Az SZTE dolgozóival konzultált a felsőoktatási államtitkár 2016. január 22-én, pénteken délután. A rendezvényt követően sajtótájékoztatón informálták a nyilvánosságot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felsőoktatási fórum helye: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Auditórium Maximum. A sajtótájékoztató helyszíne: SZTE BTK konferencia terem.

A sajtótájékoztatón részt vett: Gécseg Zsuzsanna, az FDSZ SZTE intézményi szervezetének a titkára, Szajbély Mihály dékán (SZTE BTK), Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Szabó Gábor, az SZTE rektora, illetve Kiss Attila az OHA képviseletében.


A Felsőoktatási fórumon, illetve az azt követő sajtótájékoztatón készült fotók szíves felhasználásra alább. A képeket az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság PR-munkatársa, Bobkó Anna készítette.


Allamtitkari_forum
A fórumon és a sajtótájékoztatón készült képek itt megtekinthetők.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.