SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Dialízis Központ nyílt nap

A Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája tisztelettel meghívja Önt Dialízis Központjának nyílt napjára. Időpont: 2016. december 8-án, 14 óra.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az eseményen jelen lesz:

Prof. Dr. Ábrahám György tanszékvezető egyetemi tanár,
SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinika

Prof. Dr. Facskó Andrea elnök, SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Prof. Dr. Bari Ferenc dékán, SZTE Általános Orvostudományi Kar

 

 Helyszín: SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinika Nephrológia-Hypertonia Centrum Dialízis Központ

(Szeged, Szőkefalvi-Nagy Béla u. 4/B)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.