SZTE Info

Sajtómeghívó - Flashmob a legújabb klinikán a Fizioterápia Világnap alkalmából

Az SZTE SZAKK Ortopédiai Klinika Központi Fizioterápiás és Rehabilitációs Részleg és Oktatási Csoport a Fizioterápia Világnapja alkalmából tisztelettel meghívja Önt és munkatársait Flashmob "szerű" rendezvényére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2016-os évben a Fizioterápia Világszövetsége által a Fizioterápia Világnapja alkalmából kiadott témája "Életet az éveknek", mely az idősödő népesség problémájára hívja fel a figyelmet. Előrejelzések szerint ugyanis a Föld várható népessége 2050-re 9,6 milliárd ember lesz, közülük 2 milliárdan 60, 400 millióan pedig 80 év feletti életkorban. A Világnap egyik mondanivalója, hogy a gyógytornászok/fizioterapeuták szerepe mennyire fontos az egészséges és aktív időskor biztosításában.

 

A Flashmob elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás megelőző, egészségmegőrző és állapotjavító szerepére.

 

Időpont: 2016. szeptember 7., szerda, 16 óra

Helyszín: SZTE SZAKK, legújabb klinika aulája (Szeged, Semmelweis u. 8.)

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.