SZTE Info

Sajtómeghívó - Gyógyszerészek Világnapja programra

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK), valamint a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) 2016.szeptember 24-én, szombaton délelőtt 9órától tartja a GyógyszerészekVilágnapja 2016: „Gyógyszerésze gondoskodik Önről” ünnepséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világnap célja, hogy a gyógyszerészek különböző szakmai programokkal felhívják a társadalom figyelmét hivatásukra, az egészség szolgálatában végzett munkájukra, a gyógyszerkutatás, a gyógyszeripar, a kórházi gyógyszerészet, a közforgalmú gyógyszerellátás, az egyetemi oktatás, a gyógyszerészeti igazgatás területein.

 

Az SZTE most először kapcsolódik a Gyógyszerészeti Világszervezet (FIP) kezdeményezésére minden év szeptember 25-re meghirdetett Gyógyszerészek Világnapja nemzetközi programhoz, Dr. Csóka Ildikó, az SZTE GYTK Gyógyszerfelügyeleti Intézet tanszékvezető egyetemi docense, a FIP-ben az MGYT által delegált Council member kezdeményezésére.

 

A Gyógyszerészek Világnapja szegedi ünnepségének helyszíne: az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar I. sz. tanterme (Szeged, Eötvös u. 6.).

 

A rendezvényre szeretettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.