SZTE Info

Sajtómeghívó - EcoCamp Tehetséggondozó középiskolai tábor

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ötödik, jubileumi EcoCamp Tehetséggondozó középiskolai tábor megnyitójára. Időpont: 2016. július 25. (hétfő) 13.00 óra. Helyszín: SZTE GTK Főépület

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyhetes programsorozatot megnyitja:

Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja

Dr. Csurgó Edit adóügyi igazgatóhelyettes, NAV Csongrád Megyei Adó és Vámigazgatóság

Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettes, a tábor szervezője

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2016-ban jubileumi tehetséggondozó tábort hirdetett középiskolásoknak. Ahogyan az elmúlt években, idén is tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak a gazdasági és a pénzügyek iránt érdeklődő fiatalok. Az ismeretterjesztést és pénzügyi kultúra fejlesztést szolgáló tábor öt év alatt összesen száznál több középiskolást látott vendégül a GTK főépületében.

 

A programok között – a korosztály érdeklődésének megfelelően– találunk statisztikai, marketing, menedzsment, pénzügyi és adózási ismereteket közvetítő gyakorlati foglalkozásokat, és a táborozók részt vehetnek többek között vállalkozói társasjátékban, illetve a szociopoly játékban is. A komplex feladatok révén pedig fejlődik az önismeretük, a prezentációs és problémamegoldó képességük.

 

Az ötödik EcoCamp megvalósításában közreműködnek a GTK oktatói, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai mellett a Móra Ferenc Szakkollégium tanárai, valamint mentorként a kar hallgatói.

 

A tábor megnyitóján és az azt követő hét folyamán interjú készíthető a tábor szervezőivel és résztvevőivel.

 

További információ kérhető a tábor vezetőjétől:

Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettes, kovacs.peter@eco.u-szeged.hu, 70 617 4771

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.