SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Innovációs Nap és Innovációs Díjak átadása

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium, gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára is részt vesz és előadást tart a Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága által szervezett SZTE Innovációs Napon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen első alkalommal adják át az SZTE Innovációs Díjait. A Díj célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

 

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket az SZTE Innovációs Napra és az SZTE Innovációs Díjak átadására!

 

Időpont: 2016. április 28., csütörtök, 10 órától

 

Helyszín: József Attila Tanulmányi és Információs Központ, I. emelet, Nagyelőadó

 

A további részleteket és a programot a melléklet tartalmazza.

 

A sajtónyilvános eseményre szeretettel várják a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.