SZTE Info

Sajtómeghívó - Magyar-kínai hallgatói nap az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar és az SZTE Konfuciusz Intézet tisztelettel meghívja Önt az SZTE II. Tisza-Jangce magyar kínai hallgatói nap sajtótájékoztatójára 2016. április 27-én, szerdán 12.30 órára az SZTE ZMK Dékáni Hivatalába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt hagyományindító céllal 2015-ben rendezte meg először a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar és az SZTE Konfuciusz Intézet. A program célja a magyar kínai hallgatói kapcsolatok megerősítése, a kínai zenész diákok beilleszkedésének segítése.


A sajtótájékoztatót tartják Dr. Tóth Péter, az SZTE ZMK dékánja és Wang Sihau, az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársa.

 

A sajtótájékoztatóra szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.