Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Sajtómeghívó - Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

2016. április 06.
2 perc

Ötödik alkalommal rendezi meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke. A középdöntőt 2016. április 8-án (pénteken), a döntőt 9-én (szombaton) tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) V. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyére 4 ország, 36 iskola 104 csapata jelentkezett. Az írásbeli fordulót követő középdöntőben, 2016. április 8-án délutántól 4 ország 15 iskolájának 28 csapata, vagyis 56 diák méri össze tudását. A legjobb 8 csapat jut a 2016. április 9-i döntőbe.

 

Az V. Jakucs László földrajzverseny fő témája a névadónak, az SZTE egykori, nemzetközi hírű tudósának kutatási témájához kötődően a mészkőhegységek és az ember kapcsolata. A vetélkedő diákokat az ok-okozati összefüggések felismerésére, az elemző gondolkodásra ösztönzik. A többfordulós verseny szüneteiben is programokkal, bemutatókkal, játékos vetélkedővel készülnek a szervezők a középiskolások és kísérő tanáraik számára. Április 8-án délután például bemutatják az SZTE értékes ásvány- és őslénytani gyűjteményét; 9-én délelőtt pedig a döntőbe be nem jutott csapatok Szegedet a földrajztudósok szemüvegén keresztül szemrevételezhetik a szakmai városnéző sétán.

 

Sajtónyilvános programok

 

Időpont, program: 2016. április 8. (péntek) 16:00-18:00 óra: A Folyóvízi terepasztal megtekintése működés közben, valamint a Georadar megtekintése az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken. Látogatás tárlatvezetéssel az SZTE TTIK Földtani és Őslénytani Tanszék Őslénytani Gyűjteményében, illetve az SZTE TTIK Ásványtani Geokémiai és Kőzettani Tanszék Koch Sándor Ásványgyűjteményében. 2016. április 9. (szombat) 13:40-15:00 óra: Döntő IV. forduló. Ünnepélyes eredményhirdetés.

(Az SZTE V. Jakucs földrajzversenyének részletes programja e Sajtómeghívó melléklete.)

 

Helyszín: SZTE TTIK, geográfiai tanszékek (Szeged, Egyetem u. 2.)

 

Az SZTE TTIK V. Jakucs László földrajzverseny programjaira tisztelettel hívják, szeretettel várják az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek