SZTE Info

Sajtómeghívó - Először adják át az Igazságügyi Minisztérium új ösztöndíjait

Az Igazságügyi Minisztérium által 2016-ban életre hívott, a jogászképzés színvonalát emelő ösztöndíjakat először nyújtják át az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar arra érdemes több mint kétszáz hallgatójának. A 2016. április 16-i ünnepségen támogatásban részesülők nagy része Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett az SZTE-re.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az önköltséges képzésben résztvevők számára is nyitott az IM új ösztöndíjprogramja. Az IM Kiválósági Jogászösztöndíjra pályázó szegedi joghallgatók több mint 70%-a, összesen 69 fiatal nyert támogatást. Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíjban 169 szegedi hallgató részesülhet. Mindez azt jelenti, hogy az SZTE Állam- és Jogtudományi Karra beiratkozott jogász hallgatók 30%-a részesül jelentős mértékű támogatásban tanulmányai folytatásához.

 

Időpont: 2016. április 16. (szombat) 10:00 óra

 

Az IM-ösztöndíjakat átadja:

 

Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter,

 

Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora,

 

Prof. Dr. Hajdú József, az SZTE ÁJTK dékánja.

 

Helyszín: SZTE Rektori épület (Szeged, Dugonics tér 13.), díszterem

 

Az SZTE ÁJTK ösztöndíjátadó programjaira tisztelettel hívják, szeretettel várják az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.