SZTE Info

Sajtómeghívó - Bush és Reagan beszédírója az SZTE-n

A SZTE ÁJTK Angol nyelvű Nemzetközi Tanulmányok Tudományos Diákköre (MIRACLE) tisztelettel meghívja Önt Clark S. Judge, Ronald Reagan főtanácsadójának, beszédírójának Bread and Games to the People? The ’US Election Circus' and What It Means for Europe című előadására 2016. április 13-án, szerdán 16 órára az SZTE ÁJTK III. emeleti társalgójába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Clark S. Judge, a White House Writers Group ügyvezető igazgatója a Danube Institute közvetítésével Szegedre érkezik, hogy az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak tudományos diákköre keretében megtartsa "Bread and Games to the People? The ’Us Election Circus' and What It Means for Europe?" című előadását.

Clark S. Judge politikai tudósítóként, majd Ronald Reagan elnök beszédírójaként, később politikai főtanácsadójaként szolgálta a Fehér Házat, és George Bush-nak is dolgozott, alelnöksége alatt. Az Egyesült Államokban és a világ több országában tevékenykedett stratégiai és kommunikációs tanácsadóként. Számos magas rangú politikusnak írt televíziós beszédet, főként az elnökválasztási kampányok idején.

 

Számos világszerte ismert lapban - Wall Street Journal, Financial Times, NYTimes.com ‑ publikált az amerikai közéletet érintő témákban.

 

Előadása az idei, novemberi amerikai elnökválasztás miatt is rendkívül aktuális.

 

Clark S. Judge életrajzának és szakmai tevékenységének összefoglalója angol nyelven itt olvasható.

 

A rendezvény sajtónyilvános, az előadás angol nyelvű, de interjúigény esetén tolmácsot biztosítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.