Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Több ezren vettek részt a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján

Sajtóközlemény - Több ezren vettek részt a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján

2015. november 26.

Több ezer diák vett részt a Szegedi Tudományegyetem csütörtökön megrendezett nyílt napján. Az érdeklődőket Martinek Tamás rektorhelyettes köszöntötte Közép-Európa egyik legjobb egyetemén. Az egész napos programon a karok tájékoztató előadását hallgathatták meg a diákok, és nagyon sokan kitöltötték az SZTE pályaorientációs tesztjét is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Teltház volt a József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön: több ezren vettek részt a Szegedi Tudományegyetem hagyományos őszi nyílt napján. Az egész napos programot Prof. Dr. Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta, aki a diákokat Kelet-Európa egyik legjobb, Magyarország talán legjobb egyeteme nevében köszöntötte. Elmondta: kiváló egyetemként szeretné az egyetem kiváló vendéglátásban részesíteni a továbbtanulás iránt érdeklődő diákokat.

 

A középiskolásokat – akik közül sokan a határon túli településekről érkeztek – a Szegedi Tudományegyetem 12+1 kara standoknál várta, ezen kívül minden kar tartott tájékoztató előadást.

 

A nyílt napon nagyon nagy volt az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem szakértői által kidolgozott pályaorientációs teszt iránt is, amelyet egyébként az érdeklődők a www.mileszekha.szte.hu oldalon tölthetnek ki. Az SZTE Karrier Iroda pedig személyes tanácsadással segítette a pályaválasztókat döntésük meghozatalában.

 

A felvételi nyílt napon a diákok és a szülők mellett a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és az érdeklődő szaktanárok is beszerezhették a továbbtanuláshoz szükséges információkat az egyetemről.

 

 

További információ:

 

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek