Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - SZTE-s siker a sűrített levegővel hajtott járművek gálafutamán

Sajtóközlemény - SZTE-s siker a sűrített levegővel hajtott járművek gálafutamán

2015. szeptember 16.
2 perc

3 csapattal jelentkezett és 2 díjat is nyert a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar a Kecskeméten megrendezett Pneumobil Gálafutamon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatói 2009 óta szerepelnek a hazai és nemzetközi léghajtányok seregszemléin. A hallgatók által tervezett, gyártott és vezetett pneumobilok mezőnyében a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar az eddigi eredményei alapján nagy névnek számít.

 

A már hagyományosnak mondható kecskeméti gálafutamon szeptember 12-én 7 ország 14 csapata állt rajthoz, hogy a gyorsasági versenyszám technikás vonalvezetésű pályáján, illetve 50 méteres távján mérje össze tudását és műszaki felkészültségét. A léghajtányok versenyén a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 3 csapatot indított: a Diff-Air, a Pepp-Air és a Pepp-Air Senior team állt rajthoz. A gyorsulási verseny döntőjébe három csapat jutott, az SZTE MK Diff-Air csapata a második, Pepp-Air csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg, megismételve a 2014. évi kettős dobogós sikert. Szépen teljesítettek a szegedi mérnöki kar hallgatói a gyorsasági versenyben is, a Diff-Air a 10., a Pepp-Air a 11., a Pepp-Air Senior a 13. helyet szerezte meg.

 

 

További információ:

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2300 oktatójával –, valamint 23 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek