Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Étrend-kiegészítőt fejlesztett az SZTE és a Biomed Kft.

Sajtóközlemény - Étrend-kiegészítőt fejlesztett az SZTE és a Biomed Kft.

2015. augusztus 04.
3 perc

Növényi alapú étrend-kiegészítőt fejlesztett közösen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognózai Intézete és a magyar tulajdonban lévő Biomed Kft. A készítmény összetételét a keringési betegségek prevenciójára, az állapotromlás megelőzésére alkalmas növényi alapanyagokból állították össze.

A sajtóközlemény itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoTöbb éve együttműködik a növényi alapú termékek fejlesztésében a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Farmakognózai Intézete és a Biomed Kft. Az alapkutatásban szerzett tudás és tapasztalat a termékfejlesztésben is hasznosítható – bizonyítja az Allimed nevű étrend-kiegészítő, amely az SZTE Farmakognózai Intézete és a Biomed Kft. közös fejlesztése.


Tekintettel a szív-érrendszeri betegségek nagy számára a készítmény összetételét a keringési betegségek prevenciójára, az állapotromlás megelőzésére alkalmas növényi alapanyagokból állították össze. A termék összetétele, minősége révén megfelel a szakmai szempontoknak és a fogyasztói elvárásoknak is. A pontos összetétel meghatározása és a minőség-ellenőrzés módszerének kidolgozása a legújabb szakmai ismeretek figyelembe vételével történt. A Farmakognóziai Intézet munkatársai a termék notifikációjához szükséges szakmai anyag összeállításában is részt vettek. A laboratóriumi fejlesztés Szegeden folyt, a technológiai fejlesztés és a gyártás a Biomed Kft. egyházasdengelegi üzemében történik. Az Allimed-kapszula már forgalomban van, csomagolásán a felirattal: a termék fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának részvételével történt. A partnerek 2015. augusztus 4-én sajtónyilvános workshopon ismertették készítmény fejlesztésének folyamatát és az együttműködés tapasztalatait. A rendezvény TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0013 számú projekt keretében valósult meg, uniós támogatással.További információ:


Újszászi Ilona

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: press@rekt.szte.hu

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM


A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2500 oktatójával –, valamint 25 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

 

 

 

BIOMED Kft.


A magyar tulajdonban lévő Biomed Kft. egészségmegőrzést szolgáló, gyógynövény-kivonatokat és illóolajokat tartalmazó kozmetikai és étrend-kiegészítő termékeket fejleszt, gyárt és forgalmaz 2000-től, a védett BIOMED márkanév alatt. Az évi egymillió darab terméket meghaladó értékesítésével a hazai gyógykrém-piac egyik meghatározó szereplője. Az utóbbi 4 esztendőben közel 300 millió forint értékben valósított meg beruházásokat. A tudományosan megalapozott fitoterápia képviselőjeként döntően hagyományos, alaposan kutatott és vizsgált gyógynövények állnak a termékfejlesztéseik középpontjában. Számos termékük innovatív megoldással hívja fel magára a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek