Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - 30 éves a Szegedi Tudományegyetem angol nyelvű orvosképzése – Első Nemzetközi Alumni Találkozó

Sajtóközlemény - 30 éves a Szegedi Tudományegyetem angol nyelvű orvosképzése – Első Nemzetközi Alumni Találkozó

2015. szeptember 22.

Az idegen nyelvű képzéseken végzett egykori hallgatói számára először szervez alumni találkozót a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, az SZTE Fogorvostudományi és az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar. A 2015. szeptember 18-20. közötti program aktualitása, hogy az angol nyelvű szegedi orvosképzés idén ünnepli 30 éves évfordulóját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ minden tájáról több mint 90, a szegedi egyetemen diplomázó orvos, fogorvos, gyógyszerész vesz részt az SZTE idegen nyelvű képzéseken végzett egykori hallgatói számára szervezett Első Nemzetközi Alumni Találkozón.

 

A 2015. szeptember 18-20. közötti programon az alumnikat Szeged Város polgármestere is fogadja. Campus túrával egybekötött városnézésen vesznek részt az egykori hallgatók, melynek kiemelt állomása az Európában is egyedülálló SZTE Skills Központ.

 

Együttes ünnepi ülést tart 2015. szeptember 19-én a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, az SZTE Fogorvostudományi és az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar. A köszöntők, az ünnepi beszédek, a díjátadások mellett levetítik az angol nyelvű orvosképzés 30 éves történetéről forgatott rövidfilmet is.

 

A Diák-alumni fórumon a jelenlegi hallgatóknak biztosítanak lehetőséget arra, hogy első kézből szerezzenek információkat a honosítási eljárásokkal, a különbözeti vizsgákkal, a munkavállalással kapcsolatban. A CME Workshopok is sok érdeklődőt vonzanak.

 

Az SZTE Első Nemzetközi Alumni Találkozójának gálavacsoráján a jelenlegi hallgatók zenés-táncos produkciókkal lépnek fel. Az unikális programon tanár-diák alumni kispályás futballmérkőzések, csapatversenyek szerveződnek, a rendezvényt piknik zárja – a hagyományteremtés jegyében.

 


További információ:


Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Újszászi Ilona

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2300 oktatójával –, valamint 23 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek