Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - 264 új külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtóközlemény - 264 új külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen

2015. szeptember 02.
2 perc

264 külföldi hallgató kezdi meg részképzős tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen a 2015/2016. tanév I. félévében az ERASMUS+, a CEEPUS nemzetközi mobilitási programok és az SZTE Állam-és Jogtudományi Kar Zürichi Egyetemmel kötött kétoldalú szerződésének alapján. A legtöbb diák, 59 fiatal Franciaországból érkezett, a top 5 küldő ország között szerepel még Törökország, Spanyolország, Olaszország és Románia.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTE_Oirentacios_Het_150902Több száz külföldi diákot vonz Szegedre az SZTE széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszere. Az univeristas 31 ország, több mint 300 városának több mint 500 intézményével áll kapcsolatban, és csaknem 500 partneregyetemmel kötött bilaterális szerződést.

 

A 2015/2016-os tanév I. szemeszterében az ERASMUS program keretében 262 hallgató tanul majd az SZTE-n, akik 17 ország 90 város 112 egyeteméről érkeztek az intézmény 10 karára. Emellett az SZTE Állam-és Jogtudományi Karnak a Zürichi Egyetemmel kötött kétoldalú szerződése alapján a fakultás 1 hallgatót fogad, míg a CEEPUS program keretében a bölcsész karon további 1 hallgató kezdi meg tanulmányait. Összesen 264 beérkező hallgató, ez az eddigi legmagasabb létszám és a tanévben további CEEPUS ösztöndíjasok jelentkezése várható. A legtöbb diák, 59 fiatal Franciaországból érkezett, a top 5 küldő ország között szerepel még Törökország, Spanyolország, Olaszország és Románia. A 2015/2016-os tanév I. szemeszterében az SZTE Általános Orvostudományi Kara fogadja a legtöbb külföldi hallgatót, 57 diákot. A külföldi diákok körében népszerű az SZTE Bölcsészettudományi Kara, Gazdaságtudományi Kara és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar is.

 

A külföldi gólyák beilleszkedését orientációs héttel segíti a szegedi egyetem. Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda rendezvényén az új hallgatók tanulmányaikhoz és szegedi életükhöz kapcsolódó hasznos információkat kapnak. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottság mentorhallgatói és az Erasmus Student Network önkéntesei pedig szálláskeresésben, könyvtári beiratkozásban, egészségbiztosítás intézésében is segítik a frissen érkezett külföldieket.

 

 

További információ:


Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2300 oktatójával –, valamint 23 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek