Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Fennállásának 90. évfordulóját ünnepli az SZTE egyetemi énekkara

Sajtóközlemény - Fennállásának 90. évfordulóját ünnepli az SZTE egyetemi énekkara

2015. október 28.

Ünnepi koncerttel jubilál az idén 90 esztendős Szegedi Egyetemi Énekkar november 21-én. Az eseményre várják a kórus egykori tagjait is, akik külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány kórusművet. Az énekkar tagjai ezen az estén bemutatnak két új, az énekkar számára komponált művet is.

A sajtóközlemény itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját a Szegedi Egyetemi Énekkar. Ebből az alkalomból adnak koncertet a jelenlegi és egykori kórustagok november 21-én, szombaton 17.30-tól a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának dísztermében.

 

A koncert egyik különlegessége, hogy az egykori tagok egy külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány kórusművet Cser Miklós és Gyüdi Sándor vezényletével. Az egyetemi énekkar vezetői azt szeretnék, ha ebben a produkcióban minél több egykori kórustag részt venne, annak ellenére, hogy nagyon sokan ma már az ország más tájain élnek. Az egykori kórustagok számára a próbát délután fél 3-tól tartják a helyszínen. A koncert másik különlegessége, hogy két olyan kórusművet is bemutatnak, amelyet a Szegedi Egyetemi Énekkar számára komponált két zeneszerző: Tóth Péter, az SZTE Zeneművészet Kar dékána, valamint Dobszay-Meskó Ilona, korunk kevés női zeneszerzőinek egyike.

 

A kórus tagjai a próba után, még a kórus fellépése előtt az énekkar egykori karnagya, Szécsi József emléktáblájánál, az SZTE Gyakorló Gimnázium I. emeleti folyosóján helyezik el az emlékezés koszorúját délután 4órakor.

 

A kórus karnagyai 1996-tól Kohlmann Péter és Száz Krisztina, akik 2016-ban ünneplik a kórussal való munkálkodásuk 20. évfordulóját.

 

A kórus egykori tagjainak jelentkezését Száz Krisztina várja a k.szazk@gmail.com e-mail címen.

 

 

További információ:

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 4399316, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2500 oktatójával –, valamint 25 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek