SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Klinikai Központ több mint 1,1 milliárd forintos beruházás zárása

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2015 decemberében befejeződik az a több mint 1,1 milliárd forintból megvalósuló beruházás, melynek eredményeként elérhetővé válnak a legkorszerűbb daganatdiagnosztikai eszközök a régióban élők számára. Az SZTE ezúton tisztelettel meghívja Önöket a „Struktúraváltás támogatása az onkológiai centrumok fejlesztésével a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban” című projekt ünnepélyes zárórendezvényére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2015. december 3., csütörtök, 10.30 óra

Helyszín: MTA SZAB Székház, Díszterem (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)

 

Program:

10.30-10.45 ÜNNEPÉLYES KÖSZÖNTŐK

10.45-11.20 A PROJEKT SZAKMAI KÉPVISELŐINEK ELŐADÁSAI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.