SZTE Info

Sajtómeghívó - A Szenátus ünnepi ülést tart a Szegedi Tudományegyetem Napján

A Szegedi Tudományegyetem Napján az integrált szegedi felsőoktatást, a szegedi universitas 2000. évi újjászületését ünnepeljük, az oktatók és kutatók teljesítménye előtt tisztelgünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jeles dátum a Szegedi Tudományegyetem gazdag esemény naptárában november 11., az „egyetem napja”. A hagyományokhoz híven az e naphoz legközelebbi szombaton – 2015-ben november 7-én – az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tart. A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából tartott rendezvényen Doctor Honoris Causa, illetve Senator Honoris Causa kitüntető címet, továbbá 7 féle kitüntetést adnak át az arra érdemeseknek az új helyszínen, az SZTE Központi Épülete dísztermében tartott ünnepségen.

 

A Szegedi Tudományegyetem Napja

 

Időpont: 2015. november 07 . (szombat), 11 óra.

 

Helyszín: SZTE Központi Épület, díszterem (Szeged, Dugonics tér 13., második emelet)

 

Program: Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektorának köszöntője.

A kitüntető címek, díjak átadása.

 

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából tartandó ünnepségre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.