SZTE Info

Sajtómeghívó - Projektzáró rendezvény: TÁMOP-4.1.1.f/14/1/konv-2015-0006

Ezúton tisztelettel meghívjuk önt a „munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a szegedi tudományegyetem fókuszában” című, támop-4.1.1.f-14/1/konv-2015-0006 azonosítószámú projekt keretében megrendezésre kerülő projektzáró rendezvényére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény időpontja: 2015. november 30. (hétfő)

A rendezvény helyszíne: szegedi tudományegyetem regionális tudástranszfer és szolgáltató központ, fszt. 5-ös terem (6720 Szeged, dugonics tér 13.)

A sajtómeghívó itt letölthető


A záró rendezvényen az előadók beszámolnak a duális és moduláris képzésfejlesztés területén elért eredményekről valamint az egyetemi felsőoktatási szolgáltatások területén megvalósított fejlesztésekről. Az előadások kezdete 10 óra 15 perc.


A projekt során projektben résztvevők tananyagokat dolgoztak ki. A „képzők képzése” programban több mint száz fő vett részt. Az SZTE a duális, moduláris képzésfejlesztés területén együttműködési megállapodásokat kötött gazdasági szervezetekkel, valamint gyakorlati képzőhelyekkel alakítottunk ki szakmai együttműködést.

A projekt általános célja a Szegedi Tudományegyetem és konzorciumi partnerei által – szorosan együttműködve a gazdasági szférával - olyan munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált (duális és moduláris) képzések, (pályaorientációs, hallgatói lemorzsolódás kezelésére irányuló) szolgáltatások kifejlesztése és működtetése, amelyek hozzájárulnak a felsőoktatás területi, társadalmi, gazdasági szerepének erősítéséhez, valamint a munkaerő-piaci igények kielégítéséhez.


 

Az SZTE sajtónyilvános programjára szeretettel várjuk a sajtó munkatársait!


További információ:


Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 4399316, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.