SZTE Info

Sajtómeghívó Julio César Cancio Ferrer, Kuba magyarországi nagykövetének sajtónyilvános előadására

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket 2015. november 3-án, kedden 11.00 órától Julio César Cancio Ferrer, Kuba magyarországi nagykövetének sajtónyilvános előadására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadás nyelve a spanyol.

Helyszín: SZTE BTK Spanyol előadó (6722 Szeged, Egyetem u. 2.)

A Szegedi Tudományegyetem 2015. november 3-án fogadja Julio César Cancio Ferrer-t, Kuba magyarországi nagykövetét. A látogatás során Nagykövet úr találkozik az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék oktatóival, valamint előadást tart „Kuba ma” címmel a Kuba iránt érdeklődő hallgatók számára. A Hispanisztika Tanszék számára Kuba a latin-amerikai térség kiemelten fontos országa, hiszen Kubáról már a 70-es évek óta folytatnak kutatási programokat. Az előadást követően Nagykövet úr találkozik a BTK Angol-Amerikai Intézetének vezetőjével, Dr. Fenyvesi Annával, valamint Prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettessel is. A látogatás zárásaként Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora fogadja Nagykövet urat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.