Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - A Fulbright Bizottság és az SZTE együttműködése

Sajtómeghívó - A Fulbright Bizottság és az SZTE együttműködése

2015. november 09.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket a Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem együttműködési szerződésének aláírására 2015. november 10-én, kedden 14.00 órakor .

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen részt vesz:

Dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója

Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal, földszint 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata és együttműködése már hosszú ideje sikeres és gyümölcsöző, Egyetemünk mintegy húsz éve fogad és küld ösztöndíjasokat az Egyesült Államokba. A hosszú együttműködés pedig nagyon jó alapként szolgál a most aláírásra kerülő szerződéshez.

Az együttműködési megállapodás értelmében a felek megalapítják a Fulbright-SZTE ösztöndíjat, amely a Fulbright pályázati felhívásban kiemelt ösztöndíj lehetőségként fog megjelenni. Az ösztöndíj keretében az SZTE a 2017/2018-as tanévtől kezdve szemeszterenként 1 fő angol anyanyelvi, amerikai ösztöndíjas oktatót fogad a meghatározott tudományterületeken (bölcsészettudományok; társadalomtudományok; természettudományok; orvostudományok; egészségtudományok; műszaki és mérnöki tudományok; agrártudományok; művészetek, zeneművészet és vizuális művészetek).

 

Az ösztöndíj jelentős részét maga a Bizottság biztosítja, ezzel megteremtve a lehetőséget a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy amerikai oktatókkal és kutatókkal együttműködhessen.

A szerződés aláírását a Fulbright Bizottság által szervezett alumni találkozó előzi meg, amelynek során a Bizottság tagjai valamint korábbi szegedi Fulbright ösztöndíjasok egy rövid városnézésen és közös ebéden vesznek részt.

A megállapodás aláírása sajtónyilvános. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek