Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - A Magyar Tudomány Ünnepének országos nyitánya az SZTE-n

Sajtóközlemény - A Magyar Tudomány Ünnepének országos nyitánya az SZTE-n

2015. november 06.

Élő közvetítésként is megtekinthető 2015. november 9-én, hétfőn délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia elnökének, a Wolf-díjas matematikusnak, Lovász Lászlónak a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadása. A Magyar Tudomány Ünnepének országos nyitó ünnepségén rangos kutatói díjakat adnak át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hogyan működik a tudomány? Erre a kérdésre válaszol, mondandóját számos matematikai példával illusztrálja a Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. A Wolf-díjas, azaz matematikai Nobel-díjas tudós a Magyar Tudomány Ünnepének sajtónyilvános országos megnyitóján beszél, a Szegedi Tudományegyetemen. Az izgalmas problémákat feszegető, a kutatómunkát népszerűsítő előadást megelőzően Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese nyitja meg a rendezvényt, majd Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora mutatja be a felsőoktatási intézmény kutatói és innovációs teljesítményét. Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos eredményeit Ormos Pál akadémikus jellemzi, majd rangos tudományos díjakat adnak át az arra érdemeseknek.

A Magyar Tudomány Ünnepének 2015. november 9-én, hétfőn 10 órakor kezdődő nyitányát bárki figyelemmel kísérheti: a rendezvény élő, internetes közvetítetése a http://tudomanyunnep.hu honlapról is elérhető lesz. A közvetlen link:

http://videotorium.hu/hu/live/details/1821,Magyar_Tudomany_Unnepe_-_Nyitounnepseg

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 11. évfolyamos diákjai például együtt, iskolai tanórájukon tekintik meg a korábban a szegedi egyetemen is oktató matematikus és akadémikus társai előadását.

A Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozatán országszerte körülbelül kétszáz, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága vonzáskörzetébe tartozó régióban közel félszáz eseményen várják a tudomány iránt érdeklődőket. Részletes program a http://tudomanyunnep.hu oldalon található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek