SZTE Info

Sajtómeghívó - Lezárult az integrált magkórház létrehozását célzó SZTE-s projekt

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ integrált magkórházának létrehozását célzó egyetemi projekt ünnepélyes zárórendezvényére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fejlesztés eredményeként a Szegedi Tudományegyetem déli klinikai telephelyén a régió legmodernebb klinikai komplexuma épült fel, ahol a kórházi szolgáltatások egy tömbbe kerültek és megvalósult az egy helyen, egységes elvek alapján történő betegellátás.

 

Időpont: 2015. december 10., 1100 óra

 

Helyszín: SZTE SZAKK, Új 265 ágyas klinika Aulája (6725 Szeged, Semmelweis u. 6.)

 

PROGRAM:

10:30 - 11:00 Sajtóregisztráció

11:00 - 11:30 Ünnepélyes köszöntők, szalagátvágás

11:30 - 11.50 Sajtóinterjúk

11.50-től Sajtóbejárás (vágóképezés és fotózási lehetőség a 410 ágyas épület új műtőiben)

 

A sterilizálás miatt az új műtőkben vágóképezésre és fotókészítési lehetőségre a sajtó számára a későbbiekben nem lesz mód, ezért kérjük részvételi szándékukat legkésőbb szerda (12.09.) délután 17 óráig előre jelezzék! Köszönjük!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.