SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra az orvosképzés megújításáról, a Medical Education Days programról

Az orvosképzés megújításáról, a Medical Education Days programról sajtótájékoztatón számol be

2015. április 16-án (csütörtökön) 15 óra 30 perctől az SZTE Rektori Hivatal dísztermében (Szeged, Dugonics tér 13.) Prof. Dr. Simona Dragan rektorhelyettes, Victor Babes Orvos- és Gyógyszerésztudományi Egyetem, Temesvár; Prof. Dr. Bari Ferenc dékán, SZTE ÁOK; Prof. Dr. Boros Mihály – tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet.

A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Fejlesztési együttműködésen alapuló oktatási programok jöttek létre a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a temesvári Victor Babes Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Bécsi Orvostudományi Egyetem között. A körülbelül egy évtizedes kapcsolat gyümölcseként, illetve „Az élettudományi-klinikai felsőoktatás gyakorlatorientált és hallgatóbarát korszerűsítése a vidéki képzőhelyek nemzetközi versenyképességének erősítésére” című, TÁMOP-4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 projekt eredményeként


2015. április 15-17. között tartják meg a

Medical Education Days

elnevezésű programot.

 

A Medical Education Days program középpontjában 2015. április 15-én az orvosképzés állt, továbbá poszter kiállításon mutatkozhattak be a hallgatók Temesvárott.

2015. április 16-17. között Szegeden, az SZTE központi épületében (Dugonics tér 13.) különböző témájú előadások hangzanak el. A Medical Education Days résztvevői megtekintik az SZTE Skills labort is. A program szervezésébe bekapcsolódik a Magyar Orvosképzési és Egészségügyi Oktatási Társaság.

 

Az orvosképzés megújításáról, a Medical Education Days programról

 

sajtótájékoztatón számol be

 

2015. április 16-án (csütörtökön) 15 óra 30 perctől

az SZTE Rektori Hivatal dísztermében

(Szeged, Dugonics tér 13.)

 

Prof. Dr. Simona Dragan – rektorhelyettes, Victor Babes Orvos- és Gyógyszerésztudományi Egyetem, Temesvár;

Prof. Dr. Bari Ferenc – dékán, SZTE ÁOK;

Prof. Dr. Boros Mihály – tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet.

 

Az angol nyelvű sajtótájékoztatóra tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!

 

További információért forduljon bizalommal az SZTE Közkapcsolati Igazgatóságán az SZTE sajtószóvivőjéhez, Újszászi Ilonához – mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.