SZTE Info

Sajtómeghívó ünnepélyes projekt nyitó rendezvényre

A Szegedi Tudományegyetem és MTA Szegedi Biológiai Központ részvételével 2015 áprilisában egy új, egészségipari-egészségtudományi komplex projekt indult. A projekt egyik kiemelt célja a kutatóhelyeken dolgozó kutatók, a civil szektor, vállalati szektor és egészségügyi szakkormányzat szakembereinek részvételével közös tudástranszfer program megvalósítása. Valamennyi tudástranszfer típusú tevékenység a konzorciumi tagok részéről részt vevő egységek és az adott tématerülethez illeszkedő, releváns iparági szereplők közötti rendszeres találkozókat, szakmai egyeztetéseket, előkészítő munkákat, illetve bizonyos kiemelt témák esetében szakmai rendezvények keretében történő véleménycseréket foglal magában.

Az ünnepélyes projekt NYITÓ rendezvény

Időpontja: 2015. június 23. (KEDD) 14.00 óra

Helyszín: SZTE RTSZK (SZEGED, Dugonics tér 13.) 5. sz. terem és átrium

 

„EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI, EGÉSZSÉGIPARI TUDÁSHÁLÓZAT A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN A MOLEKULÁRIS MEDICINA INNOVÁCIÓS KÖRNYEZETÉNEK MEGTEREMTÉSÉRE”

 

PROGRAM:

13:30-14:00 REGISZTRÁCIÓ/INTERJÚ LEHETŐSÉG

14:00-14:05 KÖSZÖNTŐ – Prof. Dr. Széll Márta szakmai vezető

14:05-15:50 A PROJEKT BEMUTATÁSA – ALPROGRAMOK, ALTÉMÁK

15:50-16:05 A PROJEKT BEMUTATÁSA – VÁLLALATI PARTNEREK, CIVIL SZERVEZETEK ÉS HATÓSÁGÉS HATÓSÁGI SZERVEK

16:05-16:10 ZÁRSZÓ - Prof. Dr. Széll Márta szakmai vezető

16:10-17:00 ÁLLÓFOGADÁS

 

A sajtónyilvános eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.