SZTE Info

Sajtómeghívó sajtónyilvános eseményre - Ösztöndíjak átadása a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán

Február 20-án 15 órától hatodik alkalommal vehetik át az SZTE Gazdaságtudományi Kar legjobb hallgatói ösztöndíjat igazoló okleveleiket támogatóiktól. 2015 februárjában már száznál több szegedi közgazdászhallgató vehet részt abban az ösztöndíjrendszerben, mely az önköltséges gazdasági felsőoktatásban segíti a tehetségeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ösztöndíj átadás sajtónyilvános ünnepségére.

 

Az ünnepség időpontja: 2015. február 20. (péntek) 15:00

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aula

(Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

 

Az ünnepségen részt vesz:

Dr. Badó Attila, az SZTE Tehetségpont elnöke

Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja

Dr. Kürtösi Zsófia oktatási dékánhelyettes, Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettes

 

Dr. Regina Gensigora, a Contitech Rubber Industrial Kft. ügyvezető igazgatója,

Dr. Vas Zoltán, a Scriptum Zrt. elnöke

Gombás László, a Leica Geosystems Hungary Kft kelet-közép-európai régióvezetője

 

A sajtónyilvános ünnepség témája:

Hatodik alkalommal vehetik át a Gazdaságtudományi Kar legjobb hallgatói ösztöndíjat igazoló okleveleiket támogatóiktól. 2015 februárjában már száznál több szegedi közgazdászhallgató vehet részt abban az ösztöndíjrendszerben, mely az önköltséges gazdasági felsőoktatásban segíti a tehetségeket. A dél-alföldi vállalatok és vállalkozások összefogásának köszönhetően az ösztöndíjas hallgatók akár a BA képzés teljes ideje alatt élvezhetik a támogatást, és bekapcsolódhatnak az ösztöndíjalapító tevékenységébe.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: a szegedi gazdasági képzés legjobbjaira már a tanulmányaik alatt felfigyelnek. Az ösztöndíjasok táborába tartozni nem csupán a hallgatók között jelent egyfajta rangot, hanem egyértelmű minőségjelzés a munkaerőpiac szereplői felé is. Különösen nagy elismerés a kar és hallgatói számára, ha egy vállalat másodjára is az ösztöndíjalapítás mellett dönt.

A február 20-i ünnepség magyar, német és angol nyelven zajlik, tolmácsokat biztosítunk.

További kérdéseiket a kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu e-mail címen, vagy a 30/479-1476-os telefonszámon tehetik fel.

Interjúigényüket is ezeken az elérhetőségeken jelezhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.