SZTE Info

Sajtóközlemény - A Szegedi Tudományegyetem Ságvári Gyakorló Gimnáziumának átnevezéséről

Az utóbbi napokban sajtóhírek jelentek meg a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Gyakorló Gimnázium átnevezésével kapcsolatosan. Ezekben a hírekben a Szegedi Tudományegyetemnek az átnevezési folyamatban betöltött szerepét illetően egy sajnálatos félreértés tükröződik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 nyara óta a Felsőoktatási törvény 14. § (3a), illetve a Közoktatási törvény 4. § (4) alapján a köznevelési intézmény nevének megállapításáról az oktatásért felelős miniszter dönt. Ugyanakkor azonban az eljárásrendet a jogszabály nem határozza meg. Ezért az SZTE vezetése felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatási Államtitkársággal és jelezte, hogy az átnevezést illetően a szegedi intézményre vonatkozó esetleges feladatokban együttműködik az államtitkársággal.

 

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez, mobil: +36703338654, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.